Mrekullia e njeriut që mahniti shkencën!

Trupi juaj përbëhet nga tridhjetë e shtatë trilion qeliza të ndara në dyqind lloje të ndryshme.
Njëqind miliard qeliza përbëjnë lëkurën e cila është organi më i madh në trupin tuaj. Njëqind miliard neurone në tru, ju lejojnë të përpunoni deri në gjashtëdhjetë mijë mendime në ditë.

Ju gjithashtu keni njëqind e njëzetë e shtatë milion qeliza renitale që ju lejojnë të shihni botën në më shumë se dhjetë milion ngjyra të ndryshme. Ju keni tridhjetë trilion qeliza të kuqe të gjakut, dyzet e dy miliard enë gjaku dhe gjashtë litra gjak në trupin tuaj.

Gjaku juaj përbën afërsisht 10 përqind të peshës trupore. Hunda juaj ka një mijë receptor të nuhatjes që ju lejojnë të dalloni pesëdhjetë mijë erëra të ndryshme. “E cilën të mirë të Zotit tuaj e mohoni?” (Surja Rrahman)

Mushkritë tuaja ju lejojnë të merni frymë njëzetë e tre mijë e dyzetë herë në ditë. Ndërsa zemra juaj rreh rreth njëqind e pesëmbëdhjetë mijë e dyqind herë në ditë, ose dyzetë e dy milion rrahje në vit.

Vijon më poshtë…

Kliko këtu për të parë videon