4 Helmet e zemrës – Sekretet e gjuhës dhe të folurit në botën tjetër

4 Helmet e zemres

Dijeni se të gjitha veprat e mosbindjes janë helme për zemrën, të cilat shkaktojnë sëmundje dhe shkatërrim për të.
Ato rezultojnë në dëshirën e saj për të dalë nga kursi i Allahut, dhe kështu sëmundja e saj acarohet, qelbëzohet dhe rritet. Ibn El Mubareku ka thënë: “Kam parë vepra të gabuara duke vrarë zemra, dhe degradimi i tyre mund të bëjë që ato të varen prej tyre.”

Shmangia nga veprimet e gabuara u jep jetë zemrave, dhe kundërshtimi i egos është më e mira kurë për të. Kush e ka dert shëndetin dhe jetën e zemrës së tij, duhet ti heqë qafe ndikimet e helmeve të tilla dhe pastaj ti shmanget të rejave.
Nëse mer ndonjë helm gabimisht, atëherë duhet të nxitojë ti largojë sa më parë ndikimet e tyre.

Vijon më poshtë…

Kliko këtu për të parë videon