Këto janë shkaqet dhe arsyet se pse nuk na pranohen lutjet! – Dr. Imam Ahmed Kalaja

Profeti Muhamed (paqja Zotit qoftë mbi të) përmendi rastin e një burri i cili udhëtoi gjatë, me rroba të pluhurosura, me flokë të shkapërdredhur, i ngre duart nga qielli dhe thotë: O Zot, o Zot! Është ushqyer me haram, është veshur me haram dhe ku ti përgjigjet Allahu lutjes së tij!

Në udhëtim lutja pranohet, i varfër, i lodhur dhe i këputur, i robëruar, i përgjëruar, me rroba të pluhurosura dhe flokë të shkapërdredhura. Pra, të gjitha arsyet që Zoti ti përgjigjet. Jo vetëm kaq po i ngrejti edhe duart nga Zoti, një arsye tjetër që Zoti ti përgjigjet. Mirëpo Zoti nuk iu përgjigj, as nuk e pa lutjen e tij me sy.

Po pse? Sepse ishte ushqyer me haram, ishte veshur me haram, pse duhet ta mari Zoti në konsideratë lutjen e tij.

Dr. Imam Ahmed Kalaja

Kliko këtu për të parë videon