Squid Game – Mjekët japin alarmin: Kujdes prindër, mos lejoni fëmijët të shikojnë këtë serial.

Seriali më i ndjekur në botë për momentin është Squid Game. Në mbarë botën po flitet rreth këtij seriali, disa flasin me pasion disa të tjerë flasin me këshilla. Por ka edhe nga ata që dëshirojnë ta imitojnë këtë lojë të rrezikshme dhe mjaft të dëmshme.
Fatkeqësisht janë të shumtë ata fëmijë në mbarë botën që kanë filluar ta imitojnë këtë lojë. Theksojmë, kanë filluar ta imitojnë! Sepse fatkeqësisht është parë shumë edhe nga fëmijët. Këtu futet rroli i prindërve të cilët nuk janë në gjëndje të kontrollojnë atë çfarë fëmijët e tyre shikojnë.

Por për çfarë flet kjo lojë?
Në këtë lojë flitet për njerëzit të cilët vinë nga kategorit e ndryshme të popullsisë, kryesisht janë të varfër dhe të falimentuar ekonomikisht. Janë kumarxhi, kriminelë e të tjerë. Ata bëhen pjesëmarrës në këtë lojë me qëllim që të fitojnë një shumë të madhe parash. Por nëse humbet, eleminohesh edhe vdes. Këtu shfaqen qartë shenjat e dhunës, degradimit, madje dhe vrasjet e pamëshirshme. KIëtu ulet qartë vlera që njeriu ka.

Rreth këtij seriali kanë folur shumë mjekë dhe studiues nga mbarë bota.
Një këshill në jug të anglisë ka këshilluar prindërit të mos i lënë fëmijët e tyre të shikojnë shfaqjen e Netflix Squid Game, pasi disa raporte kanë treguar se fëmijët e moshës 6 vjeç po kopjojnë sfidat e saj të dhunshme.
Ekipi mbrojtës i arsimit nga këshilli qëndror i Bet For Shajel i dërgoi një email prindërve dhe kujdestarëve në rreth duke u kërkuar atyre që të jenë vigjilent, pasi raportet tregojnë se fëmijët dhe të rinjtë po kopjojnë lojra dhe dhunë nga seria re e Netflix shkruan The Gardian.

Për më shumë ndiq videon më poshtë

Kliko këtu për të parë videon