Franca përgatitet të mbyllë sërisht 7 xhami të tjera me pretekstin se mbrojnë “Islamin radikal”

Franca përgatitet të mbyllë sërisht 7 xhami të tjera me pretekstin se mbrojnë “Islamin radikal”

Franca po përgatitet të mbyllë 7 xhamia dhe disa shoqata me pretekstin se po mbrojnë “Islamin Radikal”
Ministri i Brendshëm Gerald Dermanin tha në një deklaratë se ishte i kënaqur nga vendimi për të mbyllur disa xhami dhe shoqata. Gjithashtu imamëve të xhamiave ju bllokuan dhe llogaritë bankare.

Franca ka një rritje të shpejtë të Islamit në vitet e fundit. Ky fakt sa duket i ka shqetësuar autoritetet vendase dhe kane vendosur të marin reforma për parandalimin e tij.