A duhet festuar Halloween? Dëmi që sjell kjo festë për fëmijët tanë!

A duhet të festohet Halloween?

Në shumë vende të botës përfshirë vitet e fundit Shqipërinë, njerëzit festojnë halloweenin. Pjesa më e madhe e tyre nuk e dinë se çfarë është kjo festë, kujt i dedikohet dhe nëse duhet të festohet apo jo. Jo çdo gjë është festive, dhe jo çdo festë është për tu festuar.

Me lejen e Zotit do të përmendim historikun e kësaj feste të frikshme.

Prejardhja e kësaj feste vjen nga shumë shekuj përpara nesh. Ajo ishte një festë ritual pagan në kalendarin e keltëve. Ata duke qenë në padije për fenomenet natyrore, i hyjnizonin këto duke i personalizuar me perënditë. Dhe sidomos stinën e verës dhe të dimrit.

Për më shumë ndiq video dokumentarin më poshtë

Kliko këtu për të parë videon