Kur’ani dhe origjina e Universit

Shkenca moderne tregon qartë se në një kohë të caktuar i gjithë Universi nuk ishte gjë tjetër veçse një re e dendur dhe e nxehte “tymi”. Ky është një nga principet bazë e të pakundërshtueshme të Kozmologjisë Standarde Moderne. Shkenctarët tani mund të vëzhgojnë yje të reja duke u formuar prej mbetjes së këtij “tymi” Nebula Laguna është një re e gazit dhe pluhurit rreth 60 vite drite në diametër. Është ngacmuar nga rrezatimi ultraviolet i yjeve të nxehta që janë formuar rishtas brenda korpusit të saj.

Të gjitha yjet vezulluese që ne shikojmë natën kanë qenë, ashtu si gjithë Universi, pjesë e “tymit”. Zoti thotë në Kur’an: “Pastaj Ai iu kthye qiellit, i cili ishte tym…” Kur’an, 41:11 Për shkak se toka dhe qielli janë formuar nga i njejti “tym”, ne arrijmë në përfundimin se ata ishin një, më pas ato u formuan dhe u ndanë.

Zoti thotë: “A nuk e dinë ata që nuk besojnë se qielli dhe toka ishin një e pastaj Ne i ndamë ato…?” Kur’an, 21:30 Dr. Alfred Kroner, një nga gjeologët më të shquar botërorë, profesor i Gjeologjisë dhe drejtor i Departamentit të Gjeologjisë në Institutin e Gjeoshkencave, Johannes Gutenberg University, Mainz, Gjermani, thotë: “Duke menduar se nga erdhi Muhamedi… mendoj se është gati e pamundur qe ai të ketë ditur për gjëra të tilla si origjina e përbashkët e Universit, sepse shkenctarët e zbuluan këtë fakt vetëm vitet e fundit me metoda teknologjike mjaft të komplikuara e të avancuara, kjo është e gjithë çështja.”

Gjithashtu ai ka thënë: “Dikush që nuk dinte ndonjë gjë rreth Fizikës Bërthamore katërmbëdhjetë shekuj më parë mendoj se nuk mund të ishte në gjendje të nxirrte nga mendja e tij, për shembull, se toka dhe qielli kanë të njejtën origjinë.”