Kurani dhe origjina e Universit

Shkenca moderne tregon qartë se ne nje kohe te caktuar i gjithe Universi nuk ishte gje tjeter, veçse një re e dendur dhe e nxehte “tymi”. Ky eshte nje nga principet baze e te pakundershtueshme te Kozmologjise Standarde Moderne. Shkenctaret tani mund te vezhgojne yje te reja duke u formuar prej mbetjes se ketij “tymi” Nebula Laguna eshte një re e gazit dhe pluhurit rreth 60 vite drite ne diameter. Eshte ngacmuar nga rrezatimi ultraviolet i yjeve te nxehte qe jane formuar rishtas brenda korpusit të saj. Te gjitha yjet vezulluese qe ne shikojme naten kane qene, ashtu si gjithe Universi, pjese e “tymit”. Zoti thote ne Kuran: “Pastaj Ai iu kthye qiellit, i cili ishte tym…” Kuran, 41:11 Per shkak se toka dhe qielli jane formuar nga i njejti “tym”, ne arrijme ne perfundimin se ata ishin nje, me pas ato u formuan dhe u ndane. Zoti thote: “A nuk e dine ata qe nuk besojne se qielli dhe toka ishin nje e pastaj Ne i ndame ato…?” Kuran, 21:30 Dr. Alfred Kroner, nje nga gjeologet me te shquar boterore, profesor i Gjeologjise dhe drejtor i Departamentit te Gjeologjise ne Institutin e Gjeoshkencave, Johannes Gutenberg University, Mainz, Gjermani, thote: “Duke menduar se nga erdhi Muhamedi… mendoj se eshte gati e pamundur qe ai te kete ditur per gjera te tilla si origjina e perbashket e Universit, sepse shkenctaret e zbuluan kete fakt vetem vitet e fundit me metoda teknologjike mjaft te komplikuara e te avancuara, kjo eshte e gjithe çeshtja.” Gjithashtu ai ka thene: “Dikush qe nuk dinte ndonje gje rreth Fizikes Berthamore katermbedhjete shekuj me pare mendoj se nuk mund te ishte ne gjendje te nxirrte nga mendja e tij, per shembull, se toka dhe qielli kane te njejten origjine.”